Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Pyszna zupa ze świeżego szpinaku to jedna z ciekawszych propozycji na zimowe obiady 🙂 Jeżeli jej nie próbowaliście, musicie koniecznie ją zrobić!!! Obiecuję Wam, że nie pożałujecie 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 500 gram świeżego szpinaku
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 gram startego red cheddara
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka gałki muszkatołowej
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie
 

  • W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i lekko zrumieniamy, następnie wsypujemy posiekane liście szpinaku, dusimy przez moment. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, wrzucamy pokrojony w kostkę cheddar i go rozpuszczamy. Zalewamy bulionem i chwilę redukujemy. Zupa powinna mieć lekko gęstą konsystencję. Podajemy ze świeżo ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.